Masterclass tekenen / schilderen
- Flamenco, naar beweging

25 juni m.m.v. bewegend model 
26 juni met flamencodanseres Conchita Boon & -gitarist Joes Wiegers

Locaties
25 juni: Atelier - Igor Kusmirak
Middeliestraat 10
Amsterdam noord

26 juni: Paradiso - kleine zaal
Weteringschans 6-8
Amsterdam

Niveau
voor iedereen die het aandurft . .
voor beeldende kunstenaars, studerenden a/e kunstacademie, gevorderde amateurs

Tijden
25 juni
: Middeliestraat 10 | 13.00-16.30 (met bewegend model)
afsluiting met na bespreking, en een drankje en tapa
26 j
uni: Paradiso, kleine zaal | 11.30-14.15  (model/danseres vanaf 12.15)

Prijs

€ 85,-voor het totaal.
Prijs is incl. materiaal en entree middagvoorstelling LLeno de Flamenco (aanvang 14.30), na de workshop, in de grote zaal van Paradiso.
De deelnemerskaart van de workshop is het entreebewijs.
Met uw deelnemerspas van de masterclass kunt u ook naar de middagvoorstelling, en wordt u tevens uitgenodigd tijdens de voorstelling te komen tekenen.

Avondvoorstelling
Tevens ontvangen deelnemers van de workshop korting voor de avondvoorstelling 'Desplante' van Gran Maestro de baile: Eduardo Guerrero
Voor deze entree wordt geen € 3,50 lidmaatschap van Paradiso in rekening gebracht voor deelnemers. ( Er zijn een beperkt aantel kaarten beschikbaar zonder lidmaatschap, via Terremoto)
De entree voor avondvoorstelling: Eduardo Guerrero á € 20,- kan tegelijkertijd met het lesgeld worden overgemaakt.
Geeft U dit aub ook aan op het inschrijfformulier en overmaking, als U wilt reserveren.
U ontvangt een bevestiging per email, de entreekaart wordt gereserveerd op naam, en aan U overhandigd tijdens de workshop.

Tekenen tijd
ens masterclass dans: 27-28-29 juni

Aansluitend op LLeno de Flamenco, op 27-28-29 juni, vindt de masterclass flamencodans door Eduardo Guerrero plaats.
Met uw deelnemerspas van de masterclass schilderen worden U ook uitgenodigd om te komen tekenen, op 29 juni - de laatste dag van de masterclass flamencodans.
Hiervoor is tevens vereist te reserveren via het inschrijfformulier voor de workshop.
Locatie
Q-Factory studio, -111
Atlantisplein 1
Amsterdam

Materiaal

Tijdens de masterclass schilderen wordt gewerkt met penseel en zwarte inkt op papier, op formaat A3 of nog groter (naar eigen wens).
Men kan ook ander materiaal meenemen.                     
Papier: A3 en 50 x 70 cm, en grote rollen papier pp - en inkt is ter plekke gratis verkrijgbaar of men kan men zelf papier e/o tekenmateriaal meenemen.
Tekenborden, ezels, tafels, stoelen aanwezig.
Zelf mee te nemen: Penselen en clips, tape of punaises,  een grote pot voor water/ inkt en een katoenen doek of spons. Inhoud
Er wordt gewerkt met een flamencodanseres, op een hoger podium.
- het 1e deel zal rustig opgebouwd worden met korte poses en langzame bewegingen
- het 2e deel wordt gewerkt met een korte choreografie van de danseres.

Inschrijvingen
Via het inschrijfformulier workshops.

Stichting Terremoto - Arte y Flamenco
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon: 020 676 42 27 (do: 11.30 - 13.30 uur)

Betalingen
U kunt het lesgeld overmaken op IBAN: NL67 INGB 0007 3244 48 t.n.v. Stichting Terremoto.
BIC: INGBNL2A

Algemene voorwaarden
De betaling per bank dient binnen te zijn vóór 15 juni 2015. Vanaf 15 juni kunt U alleen nog contant betalen op de workshop, vooraf aan de les. De inschrijving is bindend en wordt van je verwacht dat je ook echt komt en aan de betaling voldoet. Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk. De masterclass vindt doorgang bij 7 deelnemers. Enkele dagen vooraf ontvangt u definitief bericht.

Toeschouwers
Tijdens de masterclass schilderen wordt een beperkt aantal toeschouwers toegelaten.
- Bij binnenkomst, gelieve in stilte plaatsen te nemen en deze te handhaven i.v.m. concentratie van docent en deelnemers!

Entree is gratis voor deelnemers van Lleno de Flamenco, of met entree van middag- e/o avondvoorstelling.
Losse entree toeschouwer: € 5,-
Reserveren hiervoor is gewenst via email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
De bevestigingsmail is je toegangsbewijs, neem hiervan een print mee..
Betaling: zie betalingen.

 

Igor Kusmirak (14-7-1944) Amsterdam.an kleins af aan was hij al in de weer met verf, potlood en klei (als vijf jarige volgde hij al cursussen bij de werkschuit, toen net opgericht). Deze passie leidde in de jaren 60 tot een studie aan de rietveld academie, afdeling beeldhouwen. Spoedig daarna werkte hij bij firma Beyne terecht als decorschilder in opleiding. Bij Rob van Reijns mimetheater carrousel ontwikkelde hij zich verder als ontwerper en bouwer, later ook als inspeciënt.
Hij volgde de opleiding scenografie aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten, die uitmondde in een aantal theaterprojecten. Tijdens deze opleiding gold met name de technische beheersing als eerste vereiste.

Naast zijn werk als kunstschilder was hij vanaf 1972 o.a. werkzaam als docent bij de toenmalige werkschuit (later SKVA, kunstweb) tot 2005. Vanaf 1980 tot op heden doceert hij aan de Gooise Academie en geeft Igor sinds 1986 cursussen in zijn atelier in Amsterdam Noord.
In zijn cursussen, werkweken en weekenden wordt zowel experimenteel als naar werkelijkheid gewerkt, waarbij de uitgangspunten rechtstreekse confrontatie en het onvoorziene zijn. Igor ’s drijfveer bij het lesgeven zijn zowel het overdragen van kennis, als leren werken vanuit gevoel. Zijn inspiratiebronnen zijn vooral het menselijk lichaam, ruimte, landschap en de ongrijpbaarheid daarvan.

Zijn werk blijft voor de kijker herkenbaar. Hij heeft altijd naar de werkelijkheid gewerkt, alleen is het in de loop van de tijd steeds abstracter geworden.
In materiaalgebruik kiest hij voor absolute vrijheid. Hij werkt op papier, doek en paneel met verf, krijt, inkt en collagetechniek. Een vrijheid die hij zich, gezien zijn opleiding, experimenten en ervaring, kan permitteren.
Het gaat altijd om de confrontatie tussen de schilder en zijn onderwerp: vrouw, dramatiek, water, ruimte...

kusmirak.nl

Bewaren