Zondag 8 September 2013 - People's Place, Amsterdam

Affiche: Ilse SolleveldStichting Terremoto presenteert i .s.m. Paradiso:
COMPAÑIA FLAMENCA ANA MORALES
Ana Morales dans | Londro zang | Jesús Guerrero gitaar


Amsterdam
People's Place
Stadhouderskade 5

Aanvang: 2015 uur, zaal open: 19.30 uur
Flamenco Afterparty - 1.00 uur
Entree: € 17,50 incl. daglidmaatschap
€ 5,- korting voor deelnemers van de workshops


Reserveren: www.paradiso.nl
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Foto: Annemiek RooijmansAna Morales (Barcelona 1982)
begon haar dansstudie op het Conservatorium van Barcelona. Op haar 16e verhuisde ze naar Sevilla waar ze 3 jaar werkte bij la Compañía Andaluza de Danza (o.lv. José Antonio Ruiz).

Ze nam o.a. les bij Rafael Campallo, Alejandro Granados, Juana Amaya, Eva la Yerbabuena, Isabel Bayón, Andrés Marín.
Ana danste in vele prestigieuze theaters & festivals over de hele wereld. Zij werkte met regisseur Carlos Saura voor diverse producties en artiesten als: Javier la Torre, Andrés Marín, Javier Barón, Amador Rojas, Rubén Olmo e.a..

Zij ontving o.a. de befaamde prijs “El Desplante” tijdens het Festival Internacional de Cante de las Minas de la Unión (2009).
In 2010 presenteerde zij haar productie “ De Sandalia a Tacón” tijdens het Festival van Jerez (2010), en " reciclARTE" op de Bienal de Sevilla (2012).

Foto: Marie JuillardJesús Guerrero
(Sevilla)
begint gitaar te spelen als hij 11 jaar oud is en verhuist naar Jerez om les te nemen van de meester Jose Luis Balao. Een jaar later begeleidt hij op feesten zangers als Rancapino en Chato de la isla in la ‘Venta de Vargas’.

Zijn professionele carrière begint op het Concurso Nacional Memorial Camarón de la Isla. Op zijn 19e eindigt hij als finalist tijdens het XXII Certamen Internacional de Guitarra Flamenca. Een jaar later begeleidt hij op het Festival de Jerez de danseressen Angeles Gabaldón en Rosario Toledo.

Hij werkte samen met de pianist Sergio Monroy op diverse festivals, w.o. het Festival van Jimena. In 2008 werkt hij in Sevilla tablaos als: El arenal, Los Gallos, el Auditorio Álvarez Quintero. Dat jaar trad hij ook op tijdens de Bienal van Sevilla 2008 in de voorstelling van David Morales “El Indiano”.

Begin 2009 componeerde hij met Manuel Parrilla de muziek voor de “Escuela de Arte” van El Carpeta, met wie hij ook samenwerkte aan de muziek voor de nieuwe film van Carlos Saura.

De laatste jaren werkt hij samen met artiesten als Miguel Poveda, Niña Pastori, Ana Morales, Rafael de Utrera, Andrés Peña, Joaquin Grilo, Rafael Estévez, Nani Paños, Rafael Campallo, Farruco, La Farruca, Rubén Olmo, Pilar Ogalla, Ursula López, Choro Molina, Rocío Marquez, e.a..

LondroLONDRO
Miguel Ángel Soto Peña (1976 Jerez ).
Op zijn 12e jaar begon hij te zingen op festivals en peñas, had zijn 1e optreden als solist in Teatro Imperial de Sevilla in 1992 met het gezelschap Chavalillos de España , o.l.v. Lauren Postigo.

In 1994 werkte hij mee aan "Amor Brujo" (Gerardo Núñez) voor de Bienal van Sevilla. Hij toerde met dit hem door Spanje met "Yerma" o.l.v. Nuria Espert. In Madrid zong hij voor dans met artiesten als Joaquín Grilo, Antonio Canales, Belén Maya en Sara Baras.
Hij zong bij de Compañía del Nuevo Ballet Español, in de voorstelling "El Cachorro" o.l.v. Salvador Távora met wie hij optrad door Europa en Amerika.

Hij werd onderscheiden voor o.a. zijn medewerking aan "Torero" van Antonio Canales en "La Casa de Bernarda Alba" , waarin hij samenwerkte met danseres Carmen Cortés. Hij werkte mee met diverse cd opnames zoals "Aroma" van José Luís Montón, "Sendero de lo Imposible" van Santiago Lara, "Rey" de Antonio Rey, "Diapasión" van Chicuelo en "Corazón de Flamenco" samen met Juan Diego.

Speciaal was zijn bijdrage aan "Samaruco" van Duquende en "Yerma" van Gerardo Núñez.

De laatste jaren werkte hij voor dans, met Israel Galván, Andrés Marín, Isabel Bayón, Pastora Galván, Mercedes Ruiz, Hiniesta Cortés en toerde met hen door de hele wereld. Tijdens festivals werkte hij met artiesten als Enrique Morente, Carmen Linares, Chano Lobato, Remedios Amaya, José Mercé en Miguel Poveda.

"Luna de Enero" is zijn eerste solo cd, ondergebracht bij Carta Blanca Records, ook het label van Miguel Poveda, geproduceerd door gitarist Santiago Lara.


ZOMER WORKSHOPS
Deelnemers van de workshops ontvangen € 5,- korting op het entree van de voorstelling!

Flamenco dans
-
DI 3 t/m ZA 7 september: Ana Morales
Intermedio niveau - Bambera
Vergevorded niveau / Professionele dansers - Taranto
Bata de Cola (4 dagen) vanaf intermedio niveau dansers - Cantiñas
Informatie / inschrijvingsformulier vind je elders op deze pagina & onder workshops Nederland/dans/Ana Morales en via de Terremoto Nieuwsbrief.
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor toezending folder

Flamenco gitaar - VR 6 & ZA 7 september: Jesús Guerrero
Begingevorderd tot intermedio niveau
Gevorderd tot vergevorderd niveau
Informatie / inschrijvingsformulier vind je elders op deze pagina & onder workshops Nederland/gitaar/Jesús Guerrero en via de Terremoto Nieuwsbrief.
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor toezending folder

Flamenco zang - ZA 7 september: Londro
intermedioniveau: Mariana por Tango
Informatie / inschrijvingsformulier vind je elders op deze pagina & onder workshops Nederland/zang/Londro en via de Terremoto Nieuwsbrief.
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor toezending folder

ANA  MORALESWorkshop Flamencodans

3 t/m 7 september 2013

Amsterdam

Begin gevorderd: Guajira met waaier cancelled
Intermediate: Bambera nog plaats
Ver Gevorderde dansers: Taranto nog enkele plaatsen
Bata de Cola: Cantiñas (3-4-6-7 september) nog enkele plaatsen

Zondag 11 augustus 2013 - Concertgebouw, Amsterdam

MARÍA JUNCÁLMARÍA JUNCÁL
¡Celebración!

Speciaal voor het Jubileum van Het Concertgebouw en Robeco SummerNights presenteert María Juncal tijdens de Robeco SummerNights een feestvoorstelling: ¡Celebración! ¡Celebración! combineert vuurwerk met de diepte van de Spaanse ziel.

Concertgebouw
Concertgebouwplein 10
Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur
Entree afhankelijk van rang: € 35,- | € 28,- | € 20,-

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of via www.robecosummernights.nl


María Juncal
De flamencodiva is geen onbekende in Het Concertgebouw. In 2007 oogstte María Juncal hier stormachtige ovaties. Haar Compañia bestaat verder uit vier topdansers en vijf muzikanten. Samen verspreiden ze de gepassioneerde boodschap van de flamenco over de wereld.

Flamencodanseres María Juncal heeft een speciale band met Nederland. In 2012 ging hier haar interpretatie van het dagboek van Anne Frank in première. Een gedurfde productie over overlevingskracht.
Precies dat thema staat centraal in Juncals werk. Het doorzettingsvermogen van zigeuners en andere onderdrukten brengt de mensen samen. ¡Celebración! is een lofzang op Het Concertgebouw én het leven.

Robeco SummerNights
Van 29 juni tot 31 augustus 2013 vindt in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam de 25e editie van de Robeco SummerNights plaats, voorheen Robeco Zomerconcerten. Muzikale zomeravonden bestaande uit klassieke, pop, jazz of wereldmuziek. Het aanbod van dit jaar valt op door de ruime keus uit concerten die ‘anders dan anders’ zijn, door een bijzondere samenwerking of een verrassende uitvoering.

Voor het eerst is er dit jaar de Robeco SummerNights Live! waar musici inleidingen geven op hun concerten en geïnteresseerden hun favoriete musici kunnen ontmoeten en interviews bijwonen. De Robeco SummerNights Live! zijn op vertoon van een concertkaart gratis toegankelijk.
Net als vorige jaren zijn er het Robeco Summerrestaurant, Bubbels & Sushi, Robeco SummerNights JazzClub en kunnen bezoekers een rondleiding door het gebouw boeken. Kaarten voor de meer dan 80 concerten zijn te koop aan de kassa of via robecosummernights.nl.

Mascha MeijmanZomer workshops 2013

1-2-3-4 augustus 2013

Amsterdam4 lessen Bata de Cola techniek - midden en gevorderderde dansers
4 lessen Castagnettes - midden en gevorderde dansers
4 lessen Mantón techniek - midden en gevorderde dansers

* Voor midden of gevorderde dansers die kennis willen maken met deze bijzondere technieken

Úrsula LopezWorkshop Flamencodans

24 t/m 29 juni 2013

Amsterdam


Begin gevorderd: Tientos
Intermediate: Seguiriya
Gevorderd: Alegrías

Mantóntechniek: Caña 

Zondag 23 Juni 2013 - Paradiso, Amsterdam

Úrsula LopezStichting Terremoto presenteert
LLENO DE FLAMENCO 2013

Amsterdam
Paradiso, grote & kleine zaal
Weteringschans 6 - 8
www.paradiso.nl

Voor de 20e keer wordt dit jaar 'Lleno de Flamenco' in Amsterdam gepresenteerd.
Het programma bestaat uit verschillende 'Bailes' en 'Cantes' die het veelzijdige karakter van de Flamenco laten zien. De choreografieën van de dansen zijn gemaakt door diverse docenten / choreografen uit Nederland en Spanje

.

Foto: Annemiek RooijmansDe samengestelde middagvoorstelling & Tablao van Lleno de Flamenco 2013 en de avondvoorstelling, zijn een bijzondere gelegenheid om topflamenco uit Spanje naast flamencobeoefening in Nederland te ervaren. De Spaanse artiesten van de avondvoorstelling staan evengoed op het podium van het festival van Jerez en de Bienal van Sevilla.


Avondvoorstelling
FLAMENCO SIN LÍMITE
Úrsula López, Ramón Martinez
dans | zang Rafael de Utrera | Tino van der Sman gitaar

Ramón MartinezParadiso, grote zaal
Aanvang: 20.30 uur, zaal open: 20.00 uur
Entree: € 17,50 (incl lidmaatschap Paradiso)
Passepartout: € 22,50
(incl middagvoorstelling & Tablao)

Afterparty: 22.00 - 1.00 uur

Middagvoorstelling
LLENO DE FLAMENCO 2013
Groepspresentaties
Paradiso, grote zaal
Aanvang: 14.30 - 16.45 uur, zaal open: 14.00 uur
Entree: inclusief 'Tablao' voorstelling € 10,- (incl lidmaatschap Paradiso)
Passepartout: € 22,50 (incl avondvoorstelling)

foto: Remco van BloklandTablao
LLENO DE FLAMENCO 2013

Solo optredens van jonge flamenco artiesten, Nederland
Paradiso, kleine zaal
Aanvang: 17.45 - 19.30 uur, zaal open: 17.30 uur

Tapasbar
van café- restaurant 'Dos-Duende', Amsterdam

Expositie Flamencofotgrafie
In de zalen van paradiso en de aankomsthal is expositie en projecties te bewonderen van bekende flamencofotografen.

Flamenco afterparty

Na afloop van de avondvoorstelling vindt in de Grote zaal Spaanse Fiesta plaats, waar gelegenheid is om te dansen op spaanse en flamenco muziek.
Er is tevens ruimte voor 'Juerga' door alle deelnemers dansers, gitaristen, zangers, cajónisten!


WORKSHOPS
Dans 24 - 29 juni: Úrsula Lopez (Sevilla)
Informatie / inschrijvingsformulier vind je elders op deze pagina & onder workshops Nederland/dans/Úrsula López
en via de Terremoto Nieuwsbrief.

Gitaar
- 22, 23, 28, 29 juni: Tino van der Sman
Informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrijdag 21 juni 2013 - Rietveld Theater, Delft

Tino van der SmanTINO VAN DER SMAN
'Solo Flamenco!"

Rietveld Theater
Rietveld 49
Delft

Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 15,-


T: 015 737 0406
www.rietveldtheater.nl

Als voorbereiding op een concert in Paradiso speelt Tino van der Sman eerst op 21 juni een intiem solo concert in het Rietveld theater in Delft. De geboren en getogen Nootdorper Tino van der Sman, speelt van jongs af flamenco. Hij zette zijn eerste stappen als muzikant in Delft; hier had hij zijn eerste gitaarles, een eerste optreden op straat op de Grote Markt en de eerste keer dat hij een flamenco danseres begeleidde.

Het gebeurde allemaal in Delft, maar inmiddels woont hij al 14 jaar in Sevilla en reist hij met de beste flamenco artiesten de wereld over. Hij trad op in het Metropool museum van New York, het Huis van de Muziek in Moskou en op festivals in Toronto, Tokyo, Amsterdam, Parijs, Berlijn, Sevilla en Madrid.

Hij bracht twee cd´s uit en is bezig met zijn derde. Tino is een van de weinige niet Spaanse gitaristen die een plek verkreeg in het hart van de flamenco, Sevilla!
'Solo flamenco' is een gitaarconcert met eigen composities en Tino zal tevens over de geschiedenis van de flamenco vertellen, zijn ervaringen als gitarist en anecdotes van zijn leven in Sevilla delen.

Gitaarworkshop: 22-23-29 en 30 juni, Amsterdam

Zaterdag 18 mei 2013 - De Badcuyp, Amsterdam

José Manuel León, Alicia Carrasco, Miguel HiroshiMUJER_KLÓRICA TRÍO
Flamenco vanguardia

José Manuel León (Algeciras) gitaar
Alicia Carrasco (Algeciras) flamencozang
*Special guest
Miguel Hiroshi (Granada) percussie


De Badcuyp
1e Sweelinckstraat 10
Aanvang : 20.30 uur
Entree: € 12,50
Reserveren: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kaarten dienen een half uur voor aanvang te worden opgehaald
www.badcuyp.nl

Mujer_Klórica_trío
Cante, poesía y música de vanguardia. Todos estos ingredientes endulzados por una voz madura y flamenca que, atrevida al mismo tiempo, lidera y nos acerca la pureza del hecho folklórico de una forma irreverente y actual. El formato se adapta a cualquier espacio escénico.

Mujer_Klórica_trío
Singing, poetry and modern-flamenco music, all this ingredients sweetened by a flamenco ripe and brave voice which takes us to purity of folkloric fact in a vanguardist and irreverent way.

ME ALEGRA MUCHO VUESTRO CORAJE PARA TIRARSE SIN RED...
CASI NADIE SE ATREVE MUJER_KLÓRICA;
UN TRABAJO MUSICAL, ORQUESTAL, MORAL...Y NECESARIO
Félix Grande

www.youtube.com/watch?v=y1LQF3ddBXI
www.youtube.com/watch?v=CWFAB1msBMI
www.youtube.com/watch?v=aPrYsl_EYTg
www.youtube.com/watch?v=b7O7KD0ShvM
www.mujer-klorica.es

Miguel HiroshiProgramma
Sólo Jose: Rio de la Plata | Granaína
Sólo Jose: Plaza la Palma | Bulería
Trío: Con Olores de Mejorana | Cartagenera de Chacón y Taranto
Trío: La Manola | Campanilleros / Milonga del Corruco
Trío: Mi Aliento | Fandangos
Trío: El Navegar de un Sueño | Soleá
Trío: Isla Verde
Jose + Percusionista: Hay que ser positivo + Tonga
Trío: Una Nueva Sociedad | Alboreá y Bamberas
Trío: Vidalikia - Vidalita
Trío: Flamenco-Crimes | Cantes Camperos
Trío: Seguirilla
Trío: Volver + Fin de Fiesta

Donderdag 16 mei 2013 - LantarenVenster, Rotterdam

Rocio MárquezRocio Marquez zang
Christian Boissel piano

Liederen van Garcia Lorca
In het kader van het Festival Cínema Arabe: 8-19 mei


LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
Rotterdam

Aanvang: 20.30 uur
Entree: 18,-

www.lantarenvenster.nlFlamencoster Rocío Márquez en pianist/componist Christian Boissel maakten furore met Arabesques op het Fès World Sacred Music Festival 2012, waar zij optraden naast sterren als Björk en Joan Baez. Hun programma zal zijn Europese première beleven tijdens Festival Cinéma Arabe!

Márquez en Boissel brengen een ode aan het Arab-Andalusische verleden van Zuid-Spanje, aan de hand van gedichten van Federico García Lorca. De grote Spaanse dichter schreef in de jaren dertig de gedichtenreeks Diván del Tamarit, een eerbetoon aan grote Arabische dichters uit het verleden. Geliefde thema's uit de Arabische poëzie komen terug in zijn gedichten: de liefde, de nacht, Andalusië en Granada, de stad waar teksten van de grote dichter Ibn Zamrak de muren van het Alhambra sieren.

Zangeres Rocío Márquez is een rijzende ster in de wereld van de flamenco. Ondanks haar leeftijd - zij is slechts 26 jaar oud - heeft Rocío in 2008 de belangrijkste flamenco prijs in de wacht gesleept: de Lampara Minera, uitgereikt tijdens het internationale flamencofestival Cante de las Minas in Murcia.

De Franse componist en pianist Christian Boissel is geboren in Marokko. Hoewel hij klassiek geschoold is hebben de muzikale herinneringen uit zijn kindertijd in Marokko zijn muzikale smaak sterk beïnvloed. Zijn liefde voor de modaliteit en ritmische complexiteit van Arabische muziek komt terug in de samenwerking met Cheb Mami, Mikis Theodorakis en Angélique Ionatos. In zijn composities laat Boissel zich graag inspireren door poëzie.
De poëzie van Lorca, die zelf pianist was, heeft van zichzelf al een grote muzikaliteit. Zijn gedichten komen dan ook fantastisch tot hun recht in de composities van Christian Boissel en de interpretaties van Rocío Márquez.

Meer informatie over het hele Festival Cinema Arabe:

Zondag 12 mei 2013 - People's Place, Amsterdam

Alberto SellésParadiso presenteert:
ALBERTO SELLÉS


People's PLace
Stadhouderskade 5
Amsterdam

Aanvang: 15.00 uur
Zaal open: 14.00 uur
Entree: 20,- incl. lidm.

www.paradiso.nl/

Alberto Sellés behoort tot de jongste generatie flamencodansers en zijn ster is
rijzende. In zijn thuisland Spanje kon Alberto Selles al een aantal onderscheidingen op zijn naam zetten.

In 2010 presenteerde hij zijn eerste eigen voorstelling: En Libertad. De jonge 'bailaor' is afkomstig uit Cádiz, geboorteplaats van de flamencovernieuwer Camarón de la Isla.

Op achtjarige leeftijd meldde de kleine Alberto zich bij een andere grootheid, Antonio El Pipa, die hem de karakteristieke lyrische stijl van de streek San Fernando leerde.

Daarna ging hij bij onder andere Farruquito in de leer. Sellés' persoonlijke stijl wordt gekenmerkt door aanstekelijk, jongensachtig enthousiasme en een bijna achteloze, mannelijke elegantie.