Haik Ahekian ‘El Armenio’

Privé lessen Flamencogitaar

Flamencogitarist Haik Ahekian start komend seizoen met een nieuwe lesmethode, die hij heeft ontwikkeld naar aanleiding van zijn recente ervaringen in Spanje. Hij werd hierbij geïnspireerd door Salvador Andrades, directe leerling van Paco de Lucía. Gitaristen van verschillende niveau’s leren op relatief eenvoudige wijze in korte tijd flamencozang en -dans begeleiden om zo de essentie van flamenco aan den levende lijve te kunnen ondervinden.


Privé lessen Flamencogitaar: zang- en dansbegeleiding


In zijn privélessen geeft Haik elke leerlingen de persoonlijke aandacht die hij/zij nodig heeft en kijkt daarbij naar de techniek en ontwikkeling van ieder individu. Zijn studenten worden opgeleid in techniek, compas, muziektheorie, zang –en dansbegeleiding. Hij stemt het materiaal af op het niveau van de gitarist en deelt hierbij zijn kennis over flamenco en het concept van spelen. Ook bereid hij studenten voor op het conservatorium.

Inschrijving
De inschrijving gaat via het inschrijfformulier lessen.
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 020 - 676 42 27 (donderdags van 12.00 - 14.00 uur)

De privélessen worden gegeven op afspraak, neem hiervoor contact op.
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Biografie
Haik Ahekian ‘El Armenio’ won in juni 2010 de derde prijs op het gitaarconcours ‘Ramon de Algeciras’ II Certamen de cante y toque flamenco y Guitarra Solista. Hij woonde in 2009 en 2010 in Algeciras (Cadíz), waar hij een lesmethode ontwikkelde samen met de gitarist Salvador Andrades, door wie hij persoonlijk werd opgeleid in zang- en dansbegelding www.salvadorandrades.es. Hij gaf daarnaast gitaarlessen aan de flamenco-academie van Noelia Sabarea www.noeliasabarea.com. De befaamde gitarist José Manuel León leidde hem op in de hedendaagse muzikaliteit van flamencogitaar.

Ahekian maakte in 2008 de muziek voor de gesubsidieerde productie ‘De Bloedbruiloft’ i.s.m. zijn vrouw en flamencodanseres Pastora met wie hij intensief samenwerkt. Hij speelde live in de meer dan tien voorstellingen in diverse theaters in Nederland. In 2007 werkte hij mee aan het project ‘Caminando’, met flamenco, poëzie, Perzische muziek en tango. Sinds 2006 werkte hij samen met verschillende artiesten, zoals Erminia Fernandez Cordoba en Curra Suarez. Hij begeleidde diverse danslessen, zoals op de Dansacademie ArtEZ in Arnhem, op de Frank Sanders Akademie en Theateropleiding Selma Susanna. Hij speelde voor ministers; in de Requiem Flamenco met Paco Peña voor Koningin Beatrix en in het WMDC met Paco Serrano.

In Nederland volgde hij zijn opleiding bij Paco Peña op het conservatorium van Rotterdam. Hij werd uitgenodigd voor de masterclass van Cañizares in het Bimhuis tijdens de eerste Nederlandse Flamenco Biennale en deed mee aan de masterclass dansbegeleiding van danser Angel Muñoz. Daarnaast volgde hij diverse workshops, o.a. van Miguel Angel Cortez in Amsterdam, Paco Serrano in Rotterdam, van Manolo Sanlucar, Manolo Franco en José Antonio Rodriguez in Cordoba, zangbegeleiding bij Curro de Jerez in Madrid.