Foto: M.broeks

Lessen Flamencodans
Seizoen 2019 / 2020

Rotterdam


Locatie
Dansschool Kralingen (No Roots Studio)
Weteringstraat 275
Rotterdam
www.noroots.nl
www.dansschoolkralingen.nl

Gitaarbegeleiding
Martijn van Hennik

Tijden en niveau
19.15 - 20.30 Middengroep (> 3 jr ) Techniek, Bulerias (romanceado/canción)  
20.30 - 21.45 Gevorderden (> 5 jr ) Techniek, Tientos con Mantón 

Tarieven

lessen van 75 minuten
Blok I  € 275 (17 lessen)
Blok II € 260 (16 lessen) - vanaf januari 2020

Door betaling geef je aan bekend te zijn met de Algemene Voorwaarden. Op aanvraag kunnen ze je worden toegestuurd.
Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk.

Een gemiste les kun je INHALEN bij de andere groep.
Nieuwe leerlingen kunnen een PROEFLES komen doen in de eerste week van een Blok.
De VAKANTIES staan nog niet vast. De schoolvakanties worden zoveel mogelijk in acht genomen.

Cursusjaar
Het cursusmateriaal voor alle groepen is gebaseerd op een heel cursusjaar. Je kunt instromen in Blok 2.
De betaling voor alle cursisten verloopt per blok:
Blok 1: 16 sept. 2019 t/m eind jan. 2020 (17 lessen)
Blok 2: begin feb. 2020 t/m eind juni 2020 (16 lessen)

Na de cursus is er een PRESENTATIE van de geleerde stof. Na het tweede blok wordt hierbij een zanger(es) uitgenodigd.
Als de datum van het Flamencofestival later valt kan er nog een extra les ingepland worden.

Lesinhoud
De veelzijdigheid van flamenco komt ruimschoots aan bod in de lessen van Karin. Je wordt aangespoord door ritme, zang en muziek.
Je leert: ritmisch en krachtig voetenwerk, elegante armbewegingen, gebruik van dynamiek en ontspanning. Naar aanleiding van het geleerde komt ook inhoud en achtergrond van de Flamencokunst aan bod.

In alle lessen van Karin is er, naast het leren van een choreografie, veel aandacht voor techniek, muzikaliteit van het voetenwerk en beheersing van het compás, noodzakelijk om van de schoonheid van deze kunstvorm te genieten. Daarnaast is dansplezier en interpretatie van de verschillende stijlen heel belangrijk in de lessen.

De stijlen dit jaar
BULERIAS ROMANCEADO / CANCIÓN POR BULERIAS
dit jaar wil ik graag aandacht besteden aan het compás en gevoel van bulerias, de constante ritme stroom en momenten van samenkomen van muziek en dans. Daarvoor maken we een choreografie op het Bulerias ritme ( een maat van 12 tellen ),  maar dan in een vorm van de canción por Bulerias, deze is wat rustiger dan de bulerias de Jerez, met een duidelijke zanglijn. Zo gaan we ons spelenderwijs zekerder voelen in het Bulerias ritme.

TIENTOS
is familie van de Tangos; beide hebben een vierkwartsmaat. Het ritme van Tientos is echter rustiger, waardoor we meer aandacht kunnen besteden aan armen, houding en muzikaliteit. Een zeer melancholische stijl. Met dynamisch voetenwerk en speciaal hiervoor gemaakte falsetas. Wij dansen dit jaar de Tientos met Mantón

B E G I N N E R S
Mocht er interesse zijn in een beginnerscursus zal ik proberen een beginnerscursus te organiseren, dit is ook afhankelijk van beschikbaarheid van de studio.

Informatie & inschrijving | Betaling
Informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De inschrijving gaat via het inschrijfformulier.
INSCHRIJVEN voor het eerste blok.
Vermeld je naam, adres, telefoonnummer(s), emailadres en om welke cursus het gaat.

Maak het juiste bedrag voor het eerste Blok (zie Tarieven) over op:
NL26 RABO 0383 994 845 t.n.v. K.C.J. Eij, Amsterdam.
Vermeld s.v.p. je naam,de cursus en de stad (Rotterdam).

Je inschrijving is geldig na betaling. Je betaling wordt per email bevestigd. Als de cursus níet doorgaat ontvang je uiterlijk 2 weken van tevoren bericht.
Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk.


Karin Eij
Karin Eij volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Haar flamencoscholing kreeg zij in eerste instantie van Harriët IJssel de Schepper “Kika”. Tijdens meerdere lange periodes in Spanje volgde ze lessen bij Flamencogrootheden als Andrés Marín, Eva la Yerbabuena, Israel Galván, Alicia Marquez en Ursula Lopez. Haar stijl is elegant, speels én krachtig.

Karin Eij maakte deel uit van verschillende groepen waaronder  Flamenco con Mil Amores. O.a. in de voorstellingen “Viva la Fiesta, Viva Sevilla”, “Battle por Fiesta”, “Con Colores” en " Con Mil Zapatos". Karin treedt ook solo op met verschillende muzikanten.

Zij maakte samen met Jessica van Achten, Carlos Ema en Andres Marin het stuk “Duo Diez”, getoond op de Nederlandse Flamenco Biennale 2019.

In seizoen 2018-2019 danste zij samen met Mirjam Venhuizen in de voorstelling "De Bètels en De Stenuh", van de Haagse 100% flamingo groep De Regàhs. In 2018 danste zij in de voorstelling " Flamenco del Barrio " met : Johan Frauenfelder, Arturo Ramón, Erminia Fernández Cordobá, Maria Marín, Ron van Holland en Mirjam Venhuizen.

In 2017-2018  in de voorstelling "10 jaar De Règâhs", en in seizoen 2016-2017 in de voorstelling "De Bierbar van Sevilla ". In 2016 presenteerde zij samen met Flamenco con Mil Amores, de nieuwe voorstelling " Con Mil Zapatos ", in Rasa, Utrecht. Met een groot aantal flamenco docenten vormde zij de gelegenheidsgroep Sabanas de Hollanda, waarmee ze optrad o.a. op de Nederlandse Flamenco Biënnale. In seizoen 2013-2014 speelde zij in de theaters in Nederland in de familievoorstelling “Carmen” van Frank Groothof. Tevens speelde zij in de voorstelling "Compas" van Battle Por Fiesta.

Flamenco
Flamenco is een prachtige samensmelting van tal van muziekculturen zoals Indische, Arabische, Joodse en Andalusische muziek. Als bakermat van de flamenco geldt de driehoek tussen Sevilla, Cádiz en Jerez. Het samengaan van zang, gitaar en dans maakt het beoefenen van flamenco tot een bijzondere ervaring. Eenmaal gegrepen door het compás laat het je niet meer los en begin je aan een groot avontuur in de rijke cultuur van de flamenco.

Bewaren