Flamenco café Duende

Lindengracht 62
Amsterdam
T: 020 - 420 6692 (vanaf 16.00 uur)

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.cafe-duende.nl

Openingstijden
Zeven dagen per week: 16.00 - 24.00 | Vrijdag & zaterdag: 16.00 - 01.00

Duende ligt in het hart van de Jordaan, om de hoek bij de Noordermarkt. Er is doorgaans volop parkeergelegenheid in de straat. Vanaf het Centraal Station loopt u in 10 minuten naar ons toe.

Flamenco café Duende

Optredens
Op zaterdagavond zijn er regelmatig optredens van flamencoartiesten uit binnen- en buitenland in Duende. Vanaf 22.30 uur verandert de achterzaal van het restaurant in een heuse Tablao, waar u onder het genot van een drankje de vele varianten van de flamenco-muziek kunt beluisteren. Voor de agenda, zie ook de home pagina van deze site.

Open podium | Peña Flamenca
Ook is er elke eerste zondag van de maand een open podium voor flamencoliefhebbers, de Peña.
Onder leiding van Maria Spaans - Stichting Terremoto
Iedereen is welkom om te zingen, te dansen of gewoon te luisteren.
Entree is gratis.

Presentaties open podium aub een week vooraf opgeven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i.v.m. programmering
T: 020 676 4227 – donderdag 11.30-13.00 uur

Programma
Vanaf 17.15 uur: BAILAR SEVILLANAS
19.00 uur: PEÑA FLAMENCA | OPEN PODIUM (presentaties)
Vanaf 19.30 - 23.00 uur: ‘JUERGA’ por Tangos y Bulerías..met zang, dans, gitaar, cajón en palmas, waar iedereen aan mee kan doen.

Barra

Eerste Sweelinckstraat 23
Amsterdam
T: 020 671 86 16
www.barra.nu/nl

Openingstijden
Ma-Vr 16.00 - 24.00 | Za-Zo 12.00 - 24.00

Restaurant Barra
De beste tapas midden in de Pijp!
Ideale plek voor een lunch, een tapa bij een spaans biertje of een avondvullend diner met de beste spaanse gerechten.
Puur en simpel, bereidt door spaanse koks. In een informele ambiance met moderne accenten, de sfeer van een spaanse gastrobar. In de vitrine in de bar ligt de verse vis op ijs. Ons vlees komt rechtstreeks uit spanje.
Zomers lekker buiten eten op t terras! Barra was een van eerste tapasbars in Amsterdam en de eerste in de Pijp, geopend in 1996.

Optredens
Op zondagmiddag, 1 keer per maand optredens van flamencogitarist John Fillmore, met gastartiest.
Bel voor informatie.

la Buleria

Valentijnkade 34
Amsterdam - oost
T: +31 20 331 4117

http://www.labuleria.nl
www.facebook.com/valentijn

Openingstijden
Maandag: Gesloten
Dinsdag - zondag: 15:30 - 23:00

La Bulería
Andalusisch, Spaans restaurant / tapasbar met heerlijke Spaanse maaltijden, tapas, broodjes en dranken uit eigen import. Spaanse sfeer met vaak live akoestische Flamenco muziek.
In “La Buleria” treft u de Spaanse Traditionele keuken, met de Spaanse chef-kok:Gonzalez Alonso I. en een Spaans team van ervaren koks.
U zult worden bijgestaan door een Spaanse bediening van een Spaans team, met de benodigde kennis uit onze tradities en het culinaire Spanje. Bedrijfsleider: Carrillo Calderón J.M.

Optredens
Regelmatig op vrijdag, en worden kort vooraf bekend gemaakt.
Bel voor informatie of zie de facebook pagina.

Vorstermanstraat 1
Antwerpen
T: +32 3 830 31 99
Website: www.alandalus.be

De Antwerpse Peña Al Andalus is een begrip onder de liefhebbers van de Spaans-Andalusische cultuur.

Sinds flamencodanseres Ana Ramon en Antonio del Nene in 1985 de deuren van dit flamencocentrum openden, zijn de “Aficionados” van heinde en verre toegestroomd om te genieten van onvervalste flamenco. Met dit levenswerk trachten zij al meer dan 24 jaar een culturele band te scheppen tussen de Vlaamse en Spaanse gemeenschap in Antwerpen.

Optredens
Op zaterdagavonden kan je komen genieten van heerlijke Spaanse gastronomie - uiteraard vergezeld van een meestal gratis flamenco-optreden in een ongedwongen, aangenaam familiale sfeer.

De mooiste momenten in de Peña zijn zeker de flamenco live-voorstellingen waarbij regelmatig groepen uit Spanje worden uitgenodigd.
Er zijn "Sevillanas"-avonden en opendeurdagen, waar de keurgroep van de school de bezoekers een onvergetelijke avond bezorgen. Ook jongerengroepen uit alle uithoeken van België krijgen in de Peña de kans hun talent te laten zien.

Als hoogtepunten organiseert Peña Al Andalus jaarlijks de “Fiesta Flamenca” in het Zuiderpershuis, en de immens populaire “Feria Andaluza” in het Provinciaal Recreatiedomein de Schorre te Boom.