Zaterdag 31 augustus 2024 - Bimhuis, Amsterdam

Flamenco Biënnale intermezzo X BIMHUIS
PERRATE – TRES GOLPES

Een magische flamencoreis, waarbij oude stijlen en nieuwe experimenten samenkomen in een uniek kwartet mét adembenemende danseres.

Leonor Leal dans, Perrate zang, Alfredo Lagos gitaar, Antonio Moreno percussie


 
Bimhuis, zaal
Piet Heinkade 3, Amsterdam

Aanvang: 20:30u
Zitplaats €36* Staanplaats €30*
*Gereduceerde tarieven beschikbaar. Deze vindt u tijdens het bestelproces. De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Neem contact met ons op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tickets: www.bimhuis.nl/agenda/perrate-tres-golpes

Cantaor Tomás de Perrate, kortweg Perrate, is een unieke stem in de hedendaagse flamenco. Hij zet de lijn voort van een ‘gitano’-familiedynastie uit Utrera die legendarische zangers voortbracht.
Met zijn diepe timbre en rauw lamento schakelt hij moeiteloos tussen onversneden ‘cante jondo’ en nieuwe muzikale horizonten. In zijn nieuwste project ‘Tres Golpes’ – Three Beats – verklankt Perrate op geheel eigen wijze aloude flamencostijlen als tonás, romances, seguiriyas én seguidillas. Hij verbindt ze magistraal aan nieuwe vocale experimenten, en duikt tevens diep in populaire barokmuziekstijlen als folías, chaconas en jácaras. Het album, geproduceerd door Raül Refree (bekend van Rosalía) werd door de Spaanse krant El País uitgeroepen tot beste flamencoalbum van het jaar.
In een droomcombo met meestergitarist Alfredo Lagos en slagwerker Antonio Moreno brengt Perrate ‘Tres Golpes_Redux’ in concert: een tijdloze reis langs de geschiedenis van de flamenco. Invitada especial Leonor Leal omlijst deze muzikale trip met trefzekere danstekeningen.
De ‘cante jondo’ zingt altijd in de nacht. … Midden in de duisternis schiet ze gouden pijlen af die ons hart doorboren. – Federico García Lorca

www.youtube.com/watch?v=c8Esw2iZUNI&t=8s


Het concert combineren met een diner?
Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.
www.bimhuis.nl/planjebezoek/restaurant