'Summer Mini Fest' 2024 
Dansschool uitvoeringen, 
Sevillanas dansen voor iedereen
Concert van Andalusisch topensemble 

Laten we elkaar ontmoeten op het Stadspodium en het plezier van muziek en dans met elkaar delen!

Na drie jaar stilte keert het vrolijke rumoer van flamenco terug op het podium in Rotterdam.

Het Flamenco Festival Rotterdam organiseert Zondag 23 juni van 14u tot 18u een minifestival op het Stadspodium, met een vrolijk programma vol dans, muziek en eten.

De flamenco is terug van nooit weggeweest, want behalve flamencomuziek en danslessen die in de wijde omgeving gevolgd worden, blijven mensen de flamencocultuur opzoeken.
De lokale voorliefde voor flamenco is geworteld in onze geschiedenis: het conservatorium Codarts had de allereerste opleiding flamencogitaar ter wereld en dat trok vele muzikanten en dansers.

Al dat moois dat bij professionals en amateurs broeit en bloeit brengt de nieuwe organisatie van het Flamenco Festival Rotterdam bij de komende editie op het Stadspodium, aan het licht.
Een prachtige gelegenheid voor liefhebbers om elkaar te ontmoeten.

De kern van flamenco is dan ook elkaar ontmoeten in het ritme, el compás. Als je in het compás zit, kan je spontaan, waar dan ook en met wie dan ook improviseren. Je kunt elkaar zien, begrijpen en bijvallen in de taal van muziek.
Het enthousiaste geroep van de omstanders, el jaléo, is daar net zo goed een onderdeel van. Flamenco sluit iedereen - van straat tot platteland- in.

Verwacht de twee weken voor het festival daarom een straatactie -een ludieke promotie met een Piaggio driewieler, waarmee de organisatie het contact op straat aangaat.