Zaterdag 14 maart 2020 - Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam, Ljubliana

Alfredo Tejada & Patricio Hijo
'Directo'

Alfredo Tejado vocalen 
Patricinio Hijo gitaar 


Intermezzo Flamenco Serie
Flamenco Biënnale Nederland
Aanvang 20:30 - 22:30u
Zitplaats €21,- | Staanplaats €18 *Gereduceerde tarieven beschikbaar. Deze vindt u tijdens het bestelproces.

www.bimhuis.nl/agenda/alfredo-tejado

www.youtube.com/watch

Informatie & tickets via: www.flamencobiennale.nl

De oerkreet van de flamenco, de cante jondo laat niemand onberoerd. ‘Ze komt van verre volken’, aldus dichter García Lorca. ‘Ze is geboren uit de eerste snik, de eerste zoen.’ Zanger Alfredo Tejada draagt die oude flamencotraditie uit met een opmerkelijke sensibiliteit en jondura, diepgevoeligheid. Tejada is een van de zangers van de nieuwe lichting, geliefd onder kenners, die zich na een lange carrière als begeleider bij de grote dansgezelschappen ontpopt als een eersteklas solozanger.
De zanger sleept de ene prijs na de andere binnen, waaronder de fameuze Lámpara Minera (de Mijnlamp), dé Spaanse prijs voor de flamencozang op het festival van La Unión. Vele beroemde zangers gingen hem hierin voor.
In de intimiteit van het BIMHUIS laat hij in een exclusief recital zijn diepe zang, cante jondo horen met niemand minder dan gitarist Patrocinio Hijo, die zijn sporen verdiende bij zangers als El Pele en Pedro el Granaíno.

Directo Compañía Eva Yerbabuena & Alfredo Tejada 
Niet voor niets vroeg Eva Yerbabuena hem voor haar nieuwste show Cuentos de Azúcar|Sugar Tales, die we in deze maart intermezzo tournee presenteren in Utrecht, Den Haag en Maastricht.
In Amsterdam, in de intimiteit van het Bimhuis, laat Alfredo Tejado in een exclusief recital zijn diepe zang, cante jondo horen met niemand minder dan gitarist Patrocinio Hijo, die zijn sporen verdiende bij zangers als El Pele, en Pedro el Granaíno, beiden eerder te horen op de Flamenco Biënnale.