Lessen Flamencodans 2020/2021
Op maandagavond


Locatie
Het Koorenhuis (naast Grote Markt), studio 12
Prinsengracht 27
Den Haag

Niveau
s
Beginnerscursus flamenco
Midden gevorderd niveau: >3-4 jr | choreografie

Tijden
Beginnerscursus: 18.30-19.30 uur 
Intermedio niveau: 19.30-20.30 uurBegeleiding

Alle lessen worden wekelijks begeleid door een professionele flamencogitarist

Kosten
Beginnerscursus: € 175,- voor 12 lessen van 1 uur
Midden gevorderd niveau: € 275,- voor 12 lessen van 1 uur

Aansluitend  2e blok in 2021 

Inschrijvingen
Via het inschrijfformulier lessen o.v.v. je naam en de betreffende cursus.

De inschrijving is definitief als het lesgeld is overgemaakt
op rekening NL32 INGB 0009 0019 17 t.n.v. A. Todorovic te Amsterdam.
Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk.

Bij vragen kunt U terecht via mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Introductiecursus flamenco (beginners)
In deze beginnerscursus flamenco leer je alle basistechnieken van de beginnerscursus flamencodans. Aan bod komen verschillende aspecten, zoals de sierlijke arm- en handbewegingen, de houding, ritme en het karakteristieke voetenwerk. De lessen worden wekelijks begeleid door een professionele flamencogitarist. Soms is een flamencozangeres aanwezig om tijdens de les te zingen. Samen met de live muziek komen we zo meteen aan dansen toe!
Doe mee en laat je inspireren door deze gepassioneerde en temperamentvolle dansstijl!

Niveau midden gevorderd | choreografie & techniek, Palo nntb
De cursus is bedoeld voor leerlingen die niet alleen een choreografie willen aanleren, maar ook hun danstechniek willen verbeteren. De lessen leren je de flamenco beter te doorvoelen en laten je meer ontspanning beleven tijdens het dansen. 
Er is wekelijkse muzikale begeleiding door een professionele flamencogitarist en soms zal de les begeleid worden door een flamencozangeres.

Flamenco
is een volkskunst, ontstaan in Zuid-Spanje (Andalusië) uit een smeltkroes van verschillende culturen. Het kenmerkende gevoel van dramatiek, passie en vuur in de dans wordt onder meer opgeroepen door lichaamshouding, karakteristieke hand- en armbewegingen en het complexe voetenwerk. De basis voor muziek en dans is altijd het ‘compás’; de onderliggende ritmische structuur van een flamencovorm.
De live gitaarbegeleiding is inspirerend en nodigt uit om steeds meer een eigen invulling te geven aan de dans. Naast verdieping van techniek en coördinatie en het dansen van solo's, werken we aan choreografie.

Ana Todorovic begon op jonge leeftijd met dansen en is bekwaam flamenco dansdocente. Zij gaf o.a. meer dan 10 jaar les bij Het Koorenhuis.

Ana geeft gedreven les en weet haar passie voor flamenco goed over te brengen. De lessen zijn duidelijk, goed opgebouwd en enthousiasmerend, waarbij het plezier en de individuele ontwikkeling van leerlingen centraal staan.

Ana verblijft jaarlijks geruime perioden in Spanje om nieuwe inzichten en dansmateriaal op te doen, die zij weer overdraagt aan haar eigen leerlingen. Met haar leerlingen treedt zij regelmatig op, zoals in Allehaagse, een samenwerkingsproject met het Nederlands Dans Theater, het La Haya Festival (Lucent Danstheater) en het Holland Dance Festival.

Bewaren