Foto: Michael KlinkhamerWorkshops Flamencodans
Seizoen 2021/2022
Vanaf: nntb

AmsterdamDocent
Kika verblijft momenteel in het buitenland.  
Zij komt in oktober '21 terug en zet dan korte workshops op.
Hierover spoedig meer informatie door Kika

Begeleiding
Alle lessen hebben live gitaarbegeleiding


Locatie

nntb
Rooster

 begin gevorderden| minimaal 1,5 jr les erv 
 half gevorderd nivo | minimaal >2 jr les erv 
 vergevorderd nivo | >7 jr les erv 


Aanmelden, inschrijven / betalen
Ga naar inschrijfformulier_lessen
Vermeld roepnaam, achternaam, adres, telefoonnummers en e-mailadres.

Betalingen
- gelieve het cursusgeld over te maken op de rekening van Flamenkika. 

De aanmelding wordt pas definitief als het lesgeld is ontvangen.
De volgorde van binnenkomst van betaling is de volgorde van aanmelding.
De betaling wordt per email bevestigd.
Als de workshop níet door gaat, krijg je uiterlijk 1 week tevoren bericht.

LESINHOUD

Tangos
Swingende vierkwarts-maat. Een mooie choreografie waarin alles aan bod komt: elegante armen, trotse houding, muzikaal voetenwerk. Klappen, stampen, zwierige rokken. Tangos is swingend en geeft veel dansplezier!
Zorg voor schoenen met een stevige hak. En voor de dames: het liefst een lange rok. De schoenen zijn echter het belangrijkst. Laarsjes voldoen vaak ook.

Alegrías
Alegrías komt uit Cádiz en betekent vrolijkheid. Zon, zee…. flaneren op de boulevard… Het is een dans waarin je koket en sensueel kunt zijn, waarbij een knipoog niet misstaat. Het compás van 12 tellen neemt je mee in een dynamische en afwisselende choreografie waarin echt álles van flamenco aan bod komt. Dus mooie armen, palmas, leuk voetenwerk en een mooie ‘silencio’ (een langzaam deel, een soort adagio). We eindigen kort in een snellere Bulerías. ¡Vámonos a Cádiz!

Bulerías
Bulerías is de snelste vorm in twaalf tellen die vooral wordt gekenmerkt door swingen. Het is niet moeilijk als je die eenmaal te pakken hebt. En geeft natuurlijk veel dansplezier! Niet voor niets komt de naam ‘bulerías’ voort uit ‘burlar’, grappen maken.
We gaan eerst veel werken aan eenvoudige passen zodat je er lekker in komt. Daarna gaan we die in een aantal korte ‘pataítas’ (korte stukje met begin en eind) aan elkaar smeden.. Meteen dansen én reageren we op zang en gitaar. Als je dát eenmaal te pakken hebt, begrijp je alle flamenco-stijlen.

Soleá
Soleá is de ‘grande dame’ van de flamenco. Een gedragen stijl in 12 tellen. Als je met flamenco begint ben je er niet meteen aan toe: soleá vraagt om veel begrip van het twaalf-tellige compás omdat het langzaam is en je alsmaar als een stoomtrein in beweging moet blijven: gestaag en stuwend. Geen seconde kan je loslaten, we gaan de diepte in. Soleá komt van het woord ‘soledad’, wat eenzaamheid betekent.
We gaan ook werken aan helder en snel voetenwerk met veel ‘contras’. Kortom: daag jezelf uit!

wat kan je verwachten van een flamenco workshop?
‘In de lessen is de flamencomuziek de belangrijkste inspiratiebron. Het is kleurrijk, dynamisch en ritmisch uitdagend. Flamenco-gitarist en docent nemen je mee. Uiteindelijk vorm je als danser een deel van het muzikale geheel.’

gevoel
‘Ik wil graag zien wat je zélf met de passen doet. Je kunt je diepste gevoelens uiten: van donkere woede tot uitgelaten, sensuele vrolijkheid. Bij flamenco mag het; de durf je te uiten wordt hier gewaardeerd!’

analyse
‘Hoewel dansen heel dicht bij gevoel en intuïtie staat, geloof ik dat je analyse nodig hebt om je de passen eigen te maken. Ik daag je uit om scherp te zijn en je intelligentie aan te spreken.’


Kika is danseres, choreografe en docent dans. De Zuid Spaanse flamenco is nu ruim 25 jaar, elke dag, haar grote, onuitputtelijke inspiratiebron. Door te choreograferen, het geven, maken en bezoeken van voorstellingen, het lesgeven, het reizen en les nemen in Spanje, het dagelijks spreken van de Spaanse taal, verdiept en verrijkt ze haar kunde en kennis omtrent de flamencokunst.
Naast haar flamenco-bestaan volgt Kika sinds 15 jaar yogalessen en sinds 2015 is zij gecertificeerd Iyengar yogadocente.

Haar lessen zijn gezellig en tegelijk intensief. Met aandacht voor alle individuele dansers weet ze iedereen te motiveren.

Flamenkika
- is de groepsnaam waarvoor Kika choreografeert en waarmee ze flamenco dansvoorstellingen geeft.
- is de school. Hier worden op alle niveaus flamenco danslessen gegeven.