Flamenco danslessen 2021 
Op donderdag, vanaf 14 jan & 4 febr 2021

Locatie
Studio de Wit
Baarsjesweg 202
Amsterdam


Niveau

introductiecursus flamenco (beginners)
niveau medio-avanzado (midden gevorderd)

Tijdstip en data
19.00–20.00 beginners flamenco
wekelijks op donderdagavond
vanaf 14 januari 2021 (14 lessen)20.00–21.30 niveau medio-avanzado
wekelijks op donderdagavond
vanaf 4 februari 2021 (18 lessen)

Kosten
beginners €200 | 14 lessen van 1 uur
gevorderd niveau €325 | 18 lessen van 80 minuten

Informatie en inschrijving
Inschrijving gaat via het inschrijfformulier lessen
De inschrijving is pas definitief als het geld is overgemaakt op bankrekeningnummer NL32 INGB 0009 0019 17 t.n.v. Ana Todorovic te Amsterdam, o.v.v. naam deelnemer, workshop / niveau.
Restitutie van het lesgeld is niet mogelijk.

Bij vragen of voor een persoonlijk advies, neemt U contact op.
Informatie This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ana Todorovic geeft flamenco danslessen en cursussen voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, in Den Haag en Amsterdam.
Gedurende het hele jaar zijn zowel zowel groepscursussen als privélessen te volgen.

Lesinhoud
In de beginnerscursus flamenco leer je alle basistechnieken van de flamencodans. Aan bod komen verschillende aspecten, zoals de sierlijke arm- en handbewegingen, de houding, ritme en het karakteristieke voetenwerk.

De cursus medio-avanzado flamenco is bedoeld voor gevorderde dansers die niet alleen een choreografie willen leren, maar ook hun danstechniek willen verbeteren.
Dit jaar werken we met een productiegroep, waarin we materiaal aanleren waarmee opgetreden kan worden.Tijdens de flamencolessen verdiepen we ons in de rijke bewegingstaal van de flamenco. Alle aspecten van de flamenco komen aan bod:

– het krachtige voetenwerk (zapateado)
– arm- en handtechnieken (braceo)
– houding en coördinatie
– de muzikaliteit en het ritme (compás)
– het klappen (palmas)

In de lessen wordt ruime aandacht besteed aan persoonlijke beleving en uitstraling en wordt uitleg gegeven over de achtergrond van flamenco/flamencostijlen en opbouw van de choreografie.

De lessen zijn te omschrijven als gedisciplineerd en enthousiasmerend met een gedegen aanpak van de techniek. Zij hebben een praktische insteek, waarbij het plezier en de individuele ontwikkeling van leerlingen en deelnemers altijd centraal staat.

Een flamencogitarist zal de lessen muzikaal begeleiden. Soms worden ook deskundigen op het gebied van theater & drama en een flamencozanger(es) gevraagd om het werkproces tijdens de lessen te ondersteunen.

Ter afsluiting van de cursussen vindt een leerlingenvoorstelling(en) plaats.

Voor meer informatie of een persoonlijk advies, neem contact op. Kom gerust ook eens kijken tijdens één van de lessen!


ANA TODOROVIC
De danscarrière van Ana Todorovic begon in 1997. Inmiddels wordt zij beschouwd als een van de meest talentvolle flamencodanseressen van Nederland, met een zeer persoonlijke dansstijl die zowel temperamentvol als elegant is.

In 2000 won Ana de 2de prijs op een internationaal flamencoconcours, waarna haar danscarrière een vlucht nam. Sindsdien nam zij deel aan verschillende flamencoprojecten in binnen- en buitenland, zoals Tango meets Flamenco en op het prestigieuze Aux Gazelles in Wenen. Recentelijk stond zij met leden van het Nationaal Ballet op het Open Havenfestival van Almere, in een uniek samenwerkingsverband met het Antwerps Filharmonisch Orkest. Ana is vaste danseres bij het flamencogezelschap Labryénco (www.labryenco.nl), waarmee zij optreedt in diverse theaters en op festivals in Nederland.

Sinds 2003 is Ana werkzaam als flamenco dansdocente en choreografe. Zij geeft danslessen en workshops voor alle niveau´s (van beginners tot gevorderden), onder andere in Den Haag (www.koorenhuis.nl) en in Amsterdam (Global Dance Lab).
Met haar leerlingen treedt zij regelmatig op, zoals in het project Allehaagse, een samenwerkingsverband met het Nederlands Dans Theater, op het La Haya Festival (Lucent Danstheater in Den Haag) en het Holland Dance Festival.

Ana wordt regelmatig gevraagd als gastdocente, o.a. tijdens de eerste Flamenco Biënnale in Nederland.

Ana verblijft jaarlijks geruime perioden in Spanje om haar dansstijl verder te ontwikkelen en om nieuw dansmateriaal & inspiratie op te doen. Zij volgde lessen en masterclasses bij vele flamenco grootheden, zoals Andrés Marín, Marco Flores, Olga Pericet, Isabel Bayón, Ursula López en Alicia Márquez. In Nederland volgde zij gedurende vele jaren les bij Vida Peral.

Bewaren

Bewaren