Zondag 24 april 2011 - 1e paasdag, Paradiso, kleine zaal - Amsterdam

ontwerp: Ilse -ParadisoJOSÉ MANUEL LEÓN
'Sirimusa'

Paradiso, kleine zaal
Weteringschans 6-8
Amsterdam
Eenmalig concert | primeur in Nederland

Aanvang: 16.00 uur
Entree: € 17,50 ( +lidmaatschap Paradiso)

Reserveren: AUB ticketshops
www.paradiso.nl

Gitaar: José Manuel León
Zang: Alicia Carrasco
Percussie: José David León
Dans: José Maria Viñas


Workshops
22 en 23 april worden er workshops gegeven door de artiesten van het gezelschap: gitaar, dans, zang en cajón.
Op zondagochtend 24 april wordt er bij voldoende animo, ook een masterclass cajón voor vergevorderden gegeven.
Voor de uitgebreide informatie, zie de workshops hieronder, ook via het menu/workshops Nederland

JOSÉ MANUEL LEÓN
Aanstormend jong talentvol flamencogitarist José Manuel León (Algeciras, 1982), komt uit de ‘new school of flamenco’ van Gerardo Nuñez, die hem als veel belovend talent aanbeveelt. Het optreden in Paradiso Amsterdam heeft de primeur in Nederland.
De opzienbarende cd ‘Sirimusa’ geeft de vernieuwing van de flamencogitaar aan, en is momenteel geliefd onder kenners, in Spanje en daarbuiten.
Manuel neemt op dit moment zijn 2e cd op, met o.a. medewerking van flamenco zangeres Alicia Carrasco, in een ambitieus projekt MUJER.FLAMENCO, over de vernieuwing van flamenco en de rol van de vrouw daarin.

Manuel leerde gitaar spelen van zijn vader, Salvador Andrades, die een directe leerling van Paco de Lucia was, en die werkte met o.a. Camaron. www.salvadorandrades.com

Met dank aan El Armenio (Haik Ahekian), die bijna twee jaar verbleef in Algeciras en zich schoolde bij Salvador Andrades, met wie hij een lesmethode schreef en José Manuel Leon.

www.myspace.com/jmleondelgado
www.facebook.com

Meer achtergrondinformatie over de artiesten van het optreden:

Manuel leerde de gitaar van zijn vader, Salvador Andrades, professioneel gitarist, toen hij 13 jaar oud was en maakte zijn debuut 3 jaar later (in 1995) in verscheidene cuadros door heel Andalucia. Hij heeft gewerkt met artiesten als José el Francés, Niña Pastori, Alejandro Sanz (El tren de los momentos), Pastora Soler, Miguel Angel Rodriguez, Queco, Joaquin Grilo en la Moneta. Met het Gerardo Nuñez trío en Carmen Linares presenteerde hij de cd ‘Un Ramito de Locura’ in Teatro Real van Madrid. Hij werkte mee aan de film ‘Iberia’ van Carlos Saura, gebaseerd op de figuur van Albeníz; samen met het Gerardo Nuñez trio, en interpreteerde ‘Almeria’. In deze film werkten ook artiesten mee als Vicente Amigo, Manolo Sanlúcar en Sara Baras.

Alicia Carrasco (Algeciras 15- 07-1974) Deze talentvolle jonge flamencozangeres, won al verschillende prijzen, waaronder de "Voice and Guitar" van wereld muziek, in Voelklingen maart 2010. Zij heeft samengewerkt met grote artiesten als Carmen Linares, Rafael Estevez, Martin Leiton, Tomasito, Kike Perdomo, Michio Woirgardt en Rafael de Utrera. Momenteel staat haar 1e cd op het punt om uit te komen, MUJER.FLAMENCO, een ambitieus project over de vernieuwing van Flamenco. Daarop werken mee: Carmen Linares, Tomasito, Pasión Vega, Tino di Geraldo. en wordt geproduceerd door Jose Manuel León. Zij geeft hierover deze maand een interview in het duitse flamencomagazine ’Anda’, www.anda.de
Alicia vertegenwoordigt ook de zang op de cd ‘Sirimusa’.

José Maria Viñas (Malaga) begon met dansen toen hij 11 jaar was. Hij kreeg zijn opleiding op het Conservatorio Profesional de Danza de Malaga en werkte met o.a. La Moneta, Nani Paños, Antonio el Pipa en Ramón Martinez.
In 2008, 15 jaar oud won hij de 2e prijs ‘nacional de Estepona’. In 2009 ontving hij hier de 1e prijs. Een jaar later won hij de prijs voor de beste jonge artiest "Mejor artista joven" op het nationale concours de arte flamenco "Ciudad de Ubrique" met lovende kritieken in de pers. In 2010 trad hij op tijdens het "festival de jovenes promesas del flamenco" en Montellano (Sevilla).

Percussionist David León werkte o.a. met Raimundo Amador, Jorge Pardo, Javier Ruibal, José Manuel León e.a.
In 2002, won hij de 3e prijs in de nationale wedstrijd voor slagwerk: “EURODRUMMER”. Hij geeft workshops en lessen percussie in alle soorten in Spanje en Marocco. Sinds 2006 werkt hij als percusionist/docent, voor het internationale programma Mus-e en Educamusi. Hij doceert percusie in Taller de Música Moderna (Ceuta). Momenteel maakt hij deel uit van de vernieuwende groep “Flamenco Crimes” en werkt “freelance” met diverse groepen van verschillende stijlen. Hij produceert en componeert voor cd’s vanaf zijn eigen studio: “Deboca M´boka”; (Mujer flamenco, Liona Gilad, Juan Luis Pineda, D´corle Project y Zero club) en leidt zijn eigen jazz – fusion band: “David León SINERGY band”. Zie ook www.davidleon.jimdo.com