foto-remco van bloklandVoorjaar workshops

8 lessen Flamenco techniek
8 lessen Bulerías de Jerez

Vanaf 12 maart 2011

Amsterdam

Midden niveau

foto-remco van bloklandVOORJAAR 2010

8 Flamenco Technieklessen
8 lessen Bulerías de Jerez

Start: 12 maart 2010

Zaterdagmiddag
15.00 - 16.00 uur: Techniek, middenniveau
16.15 - 17.15 uur: Bulerías, midden niveau

Geen losse lessen. Gemiste lessen kunnen worden ingehaald in een andere les van Mascha, tijdens hetzelfde blok. Dit kan ook in Utrecht of Den Haag. Het tweede blok volgt in Januari 2011, zodat je ook continuïteit kunt verwachten en eventueel werken naar een eindpresentatie.

Data
12/3, 26/3, 9/4, 23/4, 7/5, 21/5, 4/6 en 18/6 2011

Locatie
Studio de Wit
Baarsjesweg 202
Amsterdam

Kosten
€ 120,- per 8 lessen, per blok, te voldoen op de eerste lesdag.

Informatie en inschrijving
UITERLIJK 2 WEKEN VÓÓR AANVANG van een workshop (i.v.m. toe- of afzegging studioreservering).
De inschrijving is pas geldig als ze binnen is en gaat op volgorde van binnenkomst.
Het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier per post, email of fax sturen naar:
Stichting Terremoto, Amstelkade 60-III, 1078 AK Amsterdam
Fax: 020 - 676 42 71
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 020 - 676 42 27 (donderdags van 12.00 - 14.00 uur)


In de techniekles worden alle bewegingen die zo typisch zijn voor het flamenco-idioom van nu, geactiveerd en geoefend. Isolaties van het boven- en onderlijf, de soepele arm- en handbewegingen, maar ook draaien. Draaien geeft een danser gevoel voor richting, door het spotten wordt de focus geoefend alsook het bewustzijn van de as. Al deze zaken dragen bij aan een beter dansniveau, bovendien is het aanleren van verschillende draaien (die heden ten dage veel in de flamenco voorkomen)leuk en bevrijdend, er wordt meer met de ruimte gewerkt. Daarnaast is er natuurlijk nog het wezenlijke onderdeel van de flamenco, het voetenwerk. Bij voetenwerk gaat t om geluid, uithoudingsvermogen en begrip van het compas.

Na dit uur start een basale choreografieles Bulerías de Jerez. De Buleríaslessen van Mascha zijn inmiddels een bekend fenomeen. Eerst wordt het idioom aangeleerd en geoefend. De plaats van het op- en aflopen, de Marcajes en de Llamadas zullen worden bekeken. Dit alles in relatie tot de typische zangcoupletjes die hierbij horen, met het uiteindelijke doel dit tijdens een flamencofeestje in een geïmproviseerde setting te kunnen toepassen. Er zullen deze cursus nieuwe combinaties en Llamadas worden aangeleerd, de cursus is dus ook interessant en leuk voor mensen die vorig jaar hebben meegedaan. De Technieklessen van een uur zijn een perfecte warming up voor de choreografie les erna.

Mascha Meijman
Tot 1998 nam Mascha lessen aan de flamencoschool in Madrid 'Amor de Dios'. Vanaf 1999 kon Mascha, dankzij een ruime studiebeurs van het Fonds voor de Podiumkunsten doorstuderen in Sevilla en was 4 jaar verbonden aan de flamenco school 'Instituto Flamenco Cristina Heeren'. Hier volgde zij 4 maal de ´Curso de Especializacíon´, een zeer intensieve flamencocursus op hoog niveau, die naast flamencolessen, ook klassiek ballet en theorieles omvatte. Mascha had in deze periode ook elders les en bezocht bijna alle flamencoscholen in Sevilla. Zij heeft les gekregen van alle flamenco grootheden uit het zuiden van Spanje en gaat er ieder jaar naar terug om les te nemen en de ontwikkelingen te volgen op het gebied van de flamenco. Mascha woonde 4 jaar in Sevilla. Niet alleen de lessen die zij er volgde, maar ook het leven in deze stad en de vele optredens die zij in Andalusië bijwoonde, zorgden voor de inhoudelijke kennis die zij van flamenco heeft. Vóór haar Sevilla periode kwam zij veel in Madrid en nu gaat zij iedere zomer naar Jerez. Zij is nooit gestopt met lessen nemen, studeren en naar Spanje gaan. Met name haar ruime podiumervaring maakt Mascha een zeer complete danseres en een goede docent. In Spanje trad Mascha op in het Sevillaanse tablao, 'Cafe Cantante Sol' en verzorgde tevens elders in Andalusië optredens. In Nederland staat zij al tien jaar met haar eigen groep 'La Primavera' op de planken en gaat ieder jaar met hen op tournee.
DIT VOORJAAR IS PRIMAVERA TE ZIEN IN DE KINDERTHEATERVOORSTELLING ‘FLAMENKITA’ VAN SAMBASALAD Zie voor speellijst: www.masflamenco.com