HOMMAGE 'PACO DE LUCIA'

Onder leiding van Dick van der Harst wordt deze hommage niet alleen een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.

Sinds Paco de Lucia is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen. Maak mee hoe die evolutie in zijn werk ging, hoe deze een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de Spaanse samenleving en vooral hoe Paco talloze jongeren - waaronder de artiesten in deze voorstelling - heeft geïnspireerd.

Voor deze voorstelling besloten ZEPHYRUS MUSIC vzw en LA BARRACA vzw de handen in elkaar te slaan om een bijzonder eerbetoon te brengen aan deze in 2014 overleden Flamencolegende.